Margriet Sprong-Brouwer Ouderen doen ertoe Bestellen »

Mantelzorgers en buurtbewoners worden steeds meer betrokken bij zorg- en dienstverlening aan ouderen. Bij alle verandering lijkt één trend onveranderlijk. In onze omgang met ouderen is vooral sprake van eenrichtingsverkeer van vitale mensen naar zorgbehoeftige ouderen. De auteur van dit boek houdt een warm pleidooi voor tweerichtingsverkeer met een werkelijke dialoog.

Zorgbehoeftige ouderen hebben genoeg te bieden aan andere generaties en verlangen ernaar om van betekenis te zijn. Wat kunnen zorgaanbieders concreet met deze verlangens doen en hoe kunnen zij ouderen zichtbaarder maken in onze maatschappij?
Dit boek schetst hiervoor een denkkader en geeft daarnaast ook praktische handvatten. Centraal staat de open zorggemeenschap waarin delen, helen en vieren sleutelbegrippen zijn. Deze begrippen zijn goede aanknopingspunten om ouderen daadwerkelijk van betekenis te kunnen laten zijn. De auteur geeft ook ruime aandacht aan zingevingsvragen van ouderen en laat zien hoe deze verweven zijn met de dagelijkse zorg- en dienstverlening. Dit boek is een must voor managers, beleidsmakers en iedereen die affiniteit heeft met de ouderenzorg.

Biografie
Drs. Margriet Sprong-Brouwer is theologe. Ze werkt als geestelijk verzorger bij zorgorganisatie Riederborgh in Ridderkerk. Ze schreef dit boek in opdracht van Riederborgh en in samenwerking met het lectoraat Media, Religie en Cultuur. Margriet is getrouwd en moeder van Franciska (14 jaar). Ze heeft hart voor kwetsbare mensen, is enthousiast, betrokken en een ontwikkelaar. In haar vrije tijd actief in o.a. kerkenwerk en gebedspastoraat. Hobbies: lezen en bergwandelen.

Connect Margriet op linkedin